×
 

Jong geleerd, oud gedaan

Van 14 t/m 18 maart was de week van het geld. Om deze week onder de aandacht te brengen, gaven leerlingen van het Koning Willem I college onder de titel ‘Jong Geleerd, Oud Gedaan’ voorlichting aan groep 8 van een aantal basisscholen in ’s-Hertogenbosch.
Jong geleerd, oud gedaan

 

Deze titel is afkomstig van ‘De 24 uur van..’, die vorig jaar plaatsvond in ’s-Hertogenbosch en waarbij een bijzondere samenwerking tot stand kwam tussen het Koning Willem I college, welzijnsorganisatie Divers, de Rabobank en de budgetcoaches van de gemeente.

De 16 studenten van de opleiding Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening van het Koning Willem 1 College gaven samen met een medewerker van de Rabobank gastlessen. Tijdens deze gastlessen speelden de studenten samen met de basisschoolleerlingen het spel "CASHQUIZ".

Uit de evaluatie blijkt dat de studenten het erg leuk vonden om een praktijkopdracht buiten school uit te voeren. Ze gaven aan dat tijdens de lessen veel aandacht werd besteed aan schuldhulpverlening, budgetteren en financiële opvoeding. Zeer leerzaam om te ervaren in hoeverre de basisschoolleerlingen op de hoogte waren van de ins en outs van geld.

 

Enkele uitspraken van studenten:

  • "Interessant om het een keer mee te maken."
  • "Leuk om een keer voor de klas te staan."
  • "Het spel was boeiend genoeg voor de klassen."
  • "Het was een leerzame ervaring."
  • "Een super initiatief van de Rabobank en leerzaam om aan mee te doen."
  • "Ik ben naar de school met speciaal onderwijs geweest en het was interessant om een keer met die doelgroep in aanraking te komen."

Ook de medewerkers van de Rabobank reageerden enthousiast: “Het was super leuk om onze kennis over te brengen aan de leerlingen van het Koning Willem I college en samen op te trekken naar de (basis)scholen”, aldus Angelique van Son van de Rabobank.

Goed voorbereid

Een goede voorbereiding vooraf was essentieel. We hebben met de studenten samen het spel gespeeld en tips gegeven hoe ze tijdens de presentatie aanpassingen konden doen om het geleerde nog beter aan te laten sluiten op het niveau van de klassen. Dat was de uitdaging en die is heel goed gelukt. De leerlingen waren stuk voor stuk leergierig en gedurende de presentatie zag je iedereen steeds beter in hun rol komen.

8 Email

Related