×
 

Nieuwsbrief 1

Rss |
IFrame embed
Dit is de eerste nieuwsbrief Woonlasten de Baas. Via deze maandelijkse nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de community.
Els van Genugten blikt terug op De 24 uur van
Els van Genugten blikt terug op De 24 uur van 07-04-2016
Een jaar geleden vond op 25 en 26 februari ‘De 24 uur van ...’in Den Bosch plaats. Om creatieve oplossingen te vinden tegen de stijgende woonlastenproblematiek  in de gemeente Den Bosch, verbleven ruim 20 mensen met een zeer uiteenlopende achtergrond 24 uur in de Mariakapel van het voormalig Groot Gast Huis.  Eén van de deelnemers was Els van Genugten, afdelingsdirecteur bij het Koning Willem I college. Zij blikt terug op deze bijzondere activiteit.
Read more >
Woonlastenagenda 2016
Woonlastenagenda 2016 07-04-2016
Onderdeel van het in 2014 ondertekende woonlastenakkoord om stijgende woonlastendruk van huurders tegen te gaan, is de jaarlijkse woonlastenagenda. Er is een gezamenlijke agenda, maar ook een afzonderlijke agenda voor de corporaties en de gemeente.
Read more >
Klantpanel over financiën en woonlasten
Klantpanel over financiën en woonlasten 07-04-2016
In gesprek zijn én blijven met verschillende doelgroepen is belangrijk om ervoor te zorgen dat woonlasten niet verder toenemen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een klantpanel. Op 7 maart vond zo'n klantpanel plaats met huurders die zelfstandig wonen en ambulante ondersteuning ontvangen van Cello of Reinier van Arkel. Hoe denken zij over geld en kijken ze aan tegen hun financiële situatie en woonlasten? Benieuwd naar de bevindingen van dit klantpanel?
Read more >
Albert Jan Kruiter: de verzorgingsstad van nu
Albert Jan Kruiter: de verzorgingsstad van nu 06-04-2016
Op 25 februari gaf Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden een presentatie tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van het Praktijknetwerk Woonlasten en Zorgzaam ’s-Hertogenbosch. Albert Jan nam ons mee in zijn reflectie op de verzorgingsstaat van de toekomst. Of misschien wel: ‘de verzorgingsstad van nu’.
Read more >