×
 

Nieuwsbrief november 2018

Rss |
IFrame embed
Dit is de tiende nieuwsbrief Woonlasten de Baas. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen binnen de woonlasten- en armoedeaanpak in 's-Hertogenbosch.
Omgaan met stress van huurders met betalingsproblemen
Omgaan met stress van huurders met betalingsproblemen 19-11-2018
Zo’n 1,25 miljoen Nederlanders leven in armoede. Vaak met chronische stress als gevolg. Het effect van die stress op het functioneren van mensen, moeten we niet onderschatten. Ze reageren vaak emotioneler en zijn niet in staat om problemen te analyseren of prioriteiten te stellen. Incassomedewerkers komen vaak in aanraking met deze problematiek met huurders die betalingsproblemen hebben. Maar hoe ga je als dienstverlener nou om met de stress die mensen met schulden ervaren?
Read more >
Bossche werkgevers werken aan schuldenproblematiek
Bossche werkgevers werken aan schuldenproblematiek 19-11-2018
Op maandag 1 oktober organiseerden Stichting Helden van De Wil en Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken een diner voor ongeveer honderd werkgevers uit de regio. Met elkaar, en een aantal hulporganisaties, gingen zij in gesprek over de aanpak van de schuldenproblematiek in ‘s-Hertogenbosch.
Read more >
Praktijknetwerk Woonlasten de Baas
Praktijknetwerk Woonlasten de Baas 13-11-2018
Op 11 oktober vond er weer een bijeenkomst plaats van het praktijknetwerk Woonlasten in het Mariapaviljoen. Er waren circa 60 professionals aanwezig. Het programma bestond uit twee delen. Netwerken en de (evaluatieonderzoeken) Bossche Bond.
Read more >