×
 

Pilot Mijn EnergieInzicht gestart

Energiekosten zijn een belangrijk onderdeel van de maandelijkse woonlasten. Voor veel huurders is het lastig elke maand weer rond te komen. Ze hebben geen grip op hun geld. Inzicht in energiekosten en weten waar je op kunt besparen, kan een eerste stap zijn om weer grip te krijgen op de woonlasten.
Pilot Mijn EnergieInzicht gestart

Mijn Energie Inzicht

Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, ontwikkelde een handig online hulpmiddel: Mijn EnergieInzicht, waarmee iedereen met een slimme meter inzicht kan krijgen in het energieverbuik. Om te kijken of de service ook voor huurders werkt, startte begin mei een pilot onder woningcorporaties. Zayaz is de eerste corporatie die deze gratis service aanbiedt aan haar huurders. Via MijnZayaz.energieinzicht.nl kunnen huurders na eenmalig aanmelden via de website inzicht krijgen in hun energieverbruik. Dat kan per dag, week of maand. In euro’s is zichtbaar hoeveel verbruikt wordt en wat het sluimerverbruik is. Dat inzicht leidt vaak tot besparing.

 Vervolg pilot

Na Zayaz gaan ook Kleine Meijerij en BrabantWonen aan de slag met het uitrollen van deze service. Na 9 maanden pilot vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of het project verder gaat. Wanneer het project stopt, kunnen huurders die al aangemeld zijn gebruik blijven maken van de dienst via MijnEnergieInzicht.nl.

 

We houden jullie op de hoogte van de pilot en het aantal aanmeldingen.

8 Email

Related