×
 

Nieuws

Rss |
IFrame embed
WMO tarieven 2020
WMO tarieven 2020 10-12-2019
Voor gebruikers van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat er komend jaar een aantal dingen veranderen. De Wmo krijgt o.a. per 1 januari 2020 een abonnementstarief, een vast tarief voor de eigen bijdragen aan Wmo-voorzieningen. Wij zetten op een rijtje wat klanten van de Wmo kunnen verwachten. Onder het artikel vind u een link naar een handig videofilmpje over de wijzigingen.
Read more >
Hannie van Leeuwenlezing door Jet Bussemakers
Hannie van Leeuwenlezing door Jet Bussemakers 28-11-2019
In 2012 organiseert de koepel voor de eerste keer een lezing over een onderwerp uit het sociaal domein waarin vooral het perspectief van de WMO-Adviesraden belicht wordt. Mevrouw Hannie van Leeuwen werd gevraagd deze lezing te houden. Besloten werd de lezing jaarlijks te organiseren naar Hannie van Leeuwen te vernoemen. Hannie van Leeuwen was voor het CDA lid van de Eerste en Tweede Kamer, ze was wethouder en waarnemend burgemeester en voorzitter van de Taskforce Handicap en Samenleving.
Read more >
Opnieuw meer jongeren in jeugdzorg
Opnieuw meer jongeren in jeugdzorg 21-11-2019
Het aantal jongeren dat jeugdzorg ontvangt is in de eerste helft van dit jaar met 5000 toegenomen tot 366.000, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
Read more >
Patiëntenvereniging vraagt drie keer meer openbare toiletten
Patiëntenvereniging vraagt drie keer meer openbare toiletten 21-11-2019
Hoewel het aantal openbare toiletten in Nederland met ruim 1500 is toegenomen in het afgelopen jaar, zijn het er nog altijd veel te weinig.
Read more >
Aanbesteden zorg door gemeente eenvoudiger
Aanbesteden zorg door gemeente eenvoudiger 21-11-2019
Om gemeenten tegemoet te komen, schrapt staatssecretaris De Jonge de aanbestedingseis. Dit moet zorgen dat inkopen van zorg door gemeentes eenvoudiger wordt en de administratieve lasten sterk verminderd worden.
Read more >
‘Een wereld van laaggeletterdheid’
‘Een wereld van laaggeletterdheid’ 12-11-2019
Stichting Severinus en Platform VG Zuidoost Brabant organiseren een bijeenkomst met als Thema: Iedereen moet mee kunnen doen.
Read more >
WMO  beschikking voor een langere periode
WMO beschikking voor een langere periode 12-11-2019
Als men gebruik willen maken van Wmo voorzieningen is hier een beschikking voor nodig. De Gemeente verzorgt die beschikking. In die situaties dat het duidelijk is dat de beperking van een cliënt niet meer verbetert en levenslange ondersteuning noodzakelijk is, kunnen gemeenten ook beschikkingen afgeven voor langere tijd.
Read more >
Keywords : 
Alle dak- en thuisloze jongeren een dak boven hun hoofd
Alle dak- en thuisloze jongeren een dak boven hun hoofd 22-03-2019
In een welvarend land als Nederland zou geen enkele jongere op straat moeten leven of noodgedwongen steeds op wisselende plekken verblijven. Met die ambitie lanceert staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren.
Read more >
Combinatie arbeid en mantelzorg gaat vaak goed, maar intensieve mantelzorgers ervaren wel een lagere kwaliteit van leven
Combinatie arbeid en mantelzorg gaat vaak goed, maar intensieve mantelzorgers ervaren wel een lagere kwaliteit van leven 18-02-2019
‘Combinatie arbeid en mantelzorg gaat vaak goed, maar intensieve mantelzorgers ervaren wel een lagere kwaliteit van leven’ Dat is één van de conclusies van een onderzoek van het SCP naar de combinatie van mantelzorg en werk.
Read more >
Wijkteam Mierlo
Wijkteam Mierlo 22-03-2019
Op donderdag 14 februari 2019 werd het wijkteam in Mierlo feestelijk geopend.
Read more >